Hulp aan kinderen

En weer konden we in augustus 2022 veel kinderen blijmaken.Een fiets en helemaal gekleed, tot zelfs de schoentjes toe vanuit Belgie.En meer gelukkige kindjes met hun fietsen.Een pop en meer speelgoed.De school begint weer hier in de Filipijnen (deels in school, deels thuis met huiswerk),  Hieronder gelukkige kinderen met hun gekregen boekentassen.

En onze voedingsprogramma's voor straatkinderen konden we terug opstarten.  Deze familie had de dag voor wij rijst met kip gaven, niets gegeten.  En blij dat ze waren!
De moeder, een polioslachtoffer had ook een rolstoel nodig.De mensen van de Badjao-stam zijn een nomadische zeevarende stam. De mannen van de stam zijn bekwame vissers met name de kunst van pantana vissen (speervissen). Ze leefden van oudsher op woonboten die door de zee voeren waar dat nodig was, om aan hun visbehoeften te voldoen.
In het haventje van Calatagan vonden we een Badjao familie op hun kleine woonbootje.  Het eerste wat ze echt nodig hadden is rijst, waarop we ze twee zakken rijst schonken.
Vader en moeder Furima en Shery Jabap hebben 5 kinderen, Eli, Erica, Jerry, Jeron en Jenri.  Allemaal leven ze samen op dit kleine bootje.
We hebben hen dan ook enkele dozen speelgoed en wat kleren geschonken.  Superblij dat ze waren, als ik zeg dat ze minstens 50 keer "thank You" hebben gezegd, ouders en kinderen.